NK te Rotterdam.

NK traditioneel gerij 2017 te Rotterdam.

Het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij werd afgelopen zaterdag 9 september georganiseerd door de Rotterdamsche Manege en de NVTG. De terreinen van de Rotterdamsche Manege vormden het prachtige decor voor dit NK.

Van de aanwezige 20 combinaties namen er 9 deel aan het NK verdeeld over 3 rubrieken en 2 categorieën.Om 09:30 werd begonnen met de presentatie op de mooie all-Weather bodem naast de manege waar ook jaarlijks het CHIO wordt gehouden.

De dag voor het NK was er één waarop het in het gehele land de gehele dag regende. Ook voor de zaterdagmorgen was regen voorspeld echter zorgde dit voor geen enkele afmelding en waren alle deelnemers tijdig aanwezig.

En het werd ook droog rond 08:30 uur wat de deelnemers vrolijk en enthousiast maakte! Ondanks dat het bij aanvang van de presentatie weer begon te regenen bleef het enthousiasme bij de deelnemers en vrijwilligers aanwezig.

Om 11:15 werd het droog en zette alle aanspanningen zich in beweging richting het Hoge en Lage Bergse bos voor de fantastisch verzorgde lunch van de Kookclub van de Rotterdamsche Manege welke daar door de vrijwilligers werd uitgeserveerd aan de deelnemers. Na deze lunch vertrokken de aanspanningen weer om via de ‘’Rotte” terug te rijden naar de in het Kralingse Bos gelegen Rotterdamsche Manege voor de prijsuitreiking aldaar.

Ondanks de regen voor het vertrek en een flinke onweersbui waarin men in de middagroute in verzeild raakte kijken deelnemers en organisatie terug op een prachtige dag zonder incidenten.