Sail Kampen

Historische optocht tijdens “Sail Kampen” op zaterdag 31 maart en paasmaandag 2 april.

Tijdens “Sail Kampen” wordt er als éen der activiteiten een Historische Optocht georganiseerd, wel met een knipoog naar de historie, daarin willen wij graag per dag een 7 tal paarden en wagens laten meerijden. Eigenlijk alle soorten rijtuigen komen van pas, met name een paar historische boerenwagens komen in aanmerking, misschien een enkele Postkoets of Break om wel verschil aan te geven van heel vroeger boerengoed, edelmansgerij en paardentransport, tot aan de 2de wereldoorlog zeg maar. De bedoeling is dat sommige grotere wagens worden voorzien van spelers en figuranten van theatergroep Ventura, ook verantwoordelijk voor o.a. Kerst in Oud Kampen.

Wij bieden iedere rijder met rijtuig €100,=, plus natuurlijk voldoende consumpties en tussen de middag een lunch op de Koggewerf en na afloop een eenvoudige doch voedzame stampot maaltijd

.

Sail KampenJe kunt kiezen voor 1 of 2 dagen meerijden, bij 2 dagen zorgen wij eventueel voor het overnachten van de paarden, als je zelf een caravan meeneemt kun je gratis op mijn erf net buiten de stad kamperen en paarden stallen voor het hele paasweekeinde en alle feestelijkheden in de stad meemaken. Iedere dag zijn er 2 optochten, één om 12 uur, daarna gaan we voor een staande expo en lunch naar de Koggewerf waarna we een korte rit stadsrit maken om je een aantal bijzonderheden van Kampen te laten zien vervolgens aansluiten voor de tweede historische optocht door de hoofdstraat om 15.00 u. tijdens de lunch en na afloop is een ieder vrij om ook langs de met boten aangemeerde kades te slenteren. Op de IJssel voor de stad varen de hele dag tijdens de vlootschouw een groot aantal historische schepen waaronder het VOC schip de Halve Maen, een replica waarmee Hudson de Oostkust van Amerika ontdekte.

Ook de Kamper Kogge, een getrouwe kopie van de Hanze Koggen uit de 13de eeuw vaart rond met bezoekers alsmede talloze botters, schouwen en andere oude vissersvaartuigen plus alle oude zeil vrachtschepen die momenteel gasten een avontuurlijke vakantie bieden geven gelegenheid om een vaartochtje te maken.
Het statenjacht “ de Utrecht uit 1746 is één der aanwezige pronkstukken.
Op grote podia staan een keur van artiesten en is er voor elk genre muziek te beluisteren.
Kortom Kampen bruist en er is tijdens de Pasen veel te beleven, verwachting 150.000 bezoekers over 3 dagen. Eerste paasdag hoeven wij niet te acteren trouwens.

Aanmelden en inlichtingen namens Sail Kampen:

Ton Kruithof
06 – 33 58 30 48
tonkruithof@icloud.com