”Kastelentocht Doorn”

Op zondag 19 augustus is de Utrechtse Heuvelrug weer het decor van de jaarlijkse Kastelentocht van Vereniging De Stichtse Aanspanning.

Al meer dan een halve eeuw komen koetsiers naar Doorn voor de jaarlijkse rit op de 3e zondag van augustus. Met hun mooiste authentieke rijtuigen en hun beste paarden maken zij die dag twee prachtige tochten langs de vele kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is.

Hun historische kleding en die van de passagiers is afgestemd op het type rijtuig. De paarden, prachtig gepoetst, dragen hun beste tuig. De Kastelentocht is door de vele bezoekers een van de grootste evenementen in Nederland voor de liefhebbers van authentieke rijtuigen. De stoet vertrekt vanaf Huis Doorn, een schitterend landgoed in Engelse landschapsstijl, waar de Duitse Keizer Wilhelm jaren heeft gewoond. Dit fraaie kasteeltje is toegankelijk als museum. Het beloven weer mooie ritten te worden!

Een tipje van de sluier: in de ochtendrit rijdt de stoet over het terrein van Parc Broekhuizen, bekend van Heel Holland Bakt, en Kasteel Sandenburg, dat nog particulier bewoond wordt en elk jaar de stoet verwelkomt op hun landgoed. Na de ochtendrit keert men terug naar Huis Doorn, waar de lunchpauze wordt gehouden. Na afloop is er een prijsuitreiking door twee gelegenheidsjury’s. Een kinderjury beoordeelt die dag welke aanspanning in aanmerking komt voor de prijs voor het Leukste Geheel, een jury van volwassenen buigt zich over de Publieksprijs.

CIAT1De Kastelentocht is dit jaar extra bijzonder door de samenwerking met ‘De Mascotte’, de vereniging van Rolls-Royce en Bentley-eigenaren, die op het terrein van Huis Doorn een presentatie van ca. 75 auto’s verzorgt. Op 19 augustus barst het landgoed dus van de pk’s: niet alleen voor de rijtuigen, maar ook onder de motorkap! Een lust voor het oog!

Naast al dit moois is er de mogelijkheid museum Huis Doorn te bezoeken, of een wandeling te maken door het fraaie park met de Auguste Victoria Rozentuin, het Pinetum, het Mausoleum, de Kapel en de Houtzaaghut. Genoeg historie dus op één plek.

Zin om mee te rijden? Leuk! Schrijf dan snel in. Het inschrijfformulier kunt u HIER downloaden.
Stuur het formulier ondertekend naar: Maartje van der Welle, Paulus Potterlaan 6, 3941 CP Doorn.
E-mailen en inscannen mag natuurlijk ook! info@kastelentochtdoorn.nl Hier kunt u ook terecht met eventuele verdere vragen! Per aanspanning krijgt u twee lunchpakketten aangeboden door de organisatie. Heeft u meer lunchpakketten nodig, dan kunt u deze bij ons bestellen voor € 7,50 per stuk.

Kijk voor meer informatie op: www.kastelentochtdoorn.nl