” Open Kampioenschap ringsteken ”

Nadat er uit de selectie voor het NK ringsteken 32 deelnemers zijn gekomen is er helaas door slechts 13 combinaties toegezegd dat men aanwezig is bij het NK op 4 augustus in Leeuwarden.

Hierop volgende heeft de organisatie besloten om van het NK een Open NK te maken waardoor deelname dus voor iedereen mogelijk is en waardoor zij hopen dat er meer deelname aan deze wedstrijd zal zijn. Voor de reeds aangemelde combinaties komt hiermee de mogelijkheid vrij om in een andere combinatie deel te nemen als waarmee men geselecteerd is. Klik HIER om de flyer met meer informatie over de wedstrijd en de manier om u aan te melden te bekijken.

Het Nederlands Kampioenschap Ringsteken vindt plaats op 4 augustus 2018, in de middag op het Wilhelminaplein te Leeuwarden. De Organisatie van dit Kampioenschap is in handen van de Friese Aanspanning.

  • De wedstrijd zal verreden worden volgens het Reglement Nederlands Kampioenschap Ringsteken waarbij deelnemers hun eigen steekgerei mogen meenemen, het reglement NK is HIER te bekijken:
  • Indien men niet beschikt over eigen steekgerei zal de organisatie zorgen voor de zgn. ‘’Pistooltjes’’ welke in Friesland gebruikt worden.
  • Voor deelnemers aan dit NK is een vergoeding in de reiskosten beschikbaar welke als volgt wordt uitgekeerd:
    – Men ontvangt een bedrag van € 0,19 cent p/km indien men op minder dan 75 km afstand woont.
    – Men ontvangt een bedrag van € 0,50 cent p/km indien men op méér dan 75 km afstand woont.
  • De organisatie is bereid om te bemiddelen bij eventuele overnachtingsadressen voor zowel de paarden/pony’s als voor de deelnemers. Eventuele kosten hiervoor zijn voor rekening van de deelnemer zelf.