”Algemene Ledenvergadering 2023”

Zaterdag 11 februari j.l. werd sinds 3 jaar van afwezigheid de algemene ledenvergadering van de NVTG weer georganiseerd sinds de uitbraak van de pandemie. Niet zoals vanouds in het KNHS centrum te Ermelo maar in het prachtige rijtuigmuseum van de Fam. Van den Heuvel in Valkenswaard.

De NVTG is een landelijke vereniging met leden vanuit het gehele land en daarom biedt dat de mogelijkheid om deze vergadering ook op verschillende plaatsen in het land te organiseren. Bijkomend voordeel daarvan is dat de vergadering goed is te combineren met een informatieve activiteit gerelateerd aan het authentieke gerij. Dit heeft wel als gevolg dat het wellicht de ene keer wat verder rijden is dan dat andere leden zouden moeten maar het doel is wel om de bijeenkomsten verspreid over het land te organiseren zodat dit evenredig verdeeld wordt in de komende jaren.

artikel
De vergadering verliep goed en naast de gebruikelijke zaken als de financiën, het jaarverslag en de goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering was er ook de bestuursverkiezing. Dit jaar werd Bert Lockefeer unaniem gekozen door de aanwezigen als de nieuwe voorzitter van de NVTG.

  • Klik HIER om te lezen wie Bert is en wat zijn hippische loopbaan is geweest!

Ook werd de rittenkalender van 2023 gepresenteerd en gelukkig biedt die na enkele magere jaren vanwege de pandemie weer volop keus voor de rijders van het authentieke gerij in ons land.

  • Klik HIER om de rittenkalender te bekijken.

artikelHet Nederlands Kampioenschap is in 2022 niet georganiseerd. Voor de evenementen die wel zijn georganiseerd in dat jaar zijn wel gewoon de einduitslagen bijgehouden in de strijd voor de Mensport Traditiebokaal.

Mevr. Meike Paridaans van Mensport reikte tijdens de vergadering de prijs uit aan Irma Voorn van Sleeuwen welke met haar aanspanning de hoogste score uit 2 beoordelingen heeft weten te halen in 2022. Proficiat!

artikelOok Evert Ipenburg werd in het zonnetje gezet tijdens deze vergadering en wel op een heel bijzondere manier. Na het aangeven afgelopen najaar dat hij stopt met het beoordelen van deelnemers door het gehele land en zijn functie als jurylid beëindigt werd hij door de kersverse voorzitter benoemd tot erelid van de vereniging voor zijn jarenlange inzet voor de NVTG en het juryledenkorps. Proficiat!

Na een vlot en goed verlopen vergadering werden alle aanwezigen door de Fam. van den Heuvel op een drankje getrakteerd waarna men onder leiding van Eric van den Heuvel een uiterst uitgebreide rondleiding kreeg door het Museum en de werkplaats en het aanbod van rijtuigen voor de verkoop kon worden bekeken alvorens huiswaarts te keren.

Foto’s: Mieke Lockefeer