”Kennismaking met de kersverse voorzitter van de NVTG”

Beste ereleden, leden en symphatisanten.

Nu ondergetekende met algemene stemmen tijdens de ALV op 11 februari j.l. is verkozen is er na 3 jaar weer een voorzitter bij de NVTG.

Ik ben gehuwd met Mieke, tevens mijn hulp en groom bij activiteiten met de aanspanning. Ben vader van een dochter die ook actief was onder het zadel en in dameszadel en trotse opa van 2 kleinzoontjes.

Als kind groot geworden tussen de pony’s en paarden, al vroeg gaan rijden op een Shetlandertje en vervolgens Dartmoor, Haflinger, Connemara, Arabisch- en Engels volbloed en KWPN. Naast rijden onder het zadel ben ik ook altijd min of meer bezig geweest met mennen; vroeger met de pony’s recreatief en na het springen heb ik de KWPN merrie voor het rijtuig gezet, hetgeen boven verwachting verliep.

artikel
Sinds 2000 bevolken de Haflingers de stoeterij weer. Rondom mijn 40ste kwam het aangespannen rijden meer op de voorgrond: recreatief, sportief en sedert 2008 traditiemennen. Aanvankelijk in Belgie, sinds 2013 Frankrijk met als eerste CIAT het prestigieuze Cuts. Later volgde het lidmaatschap van de NVTG, alwaar we in 2016 de toenmalige Tinello-wisseltrofee wonnen, de voorloper van de huidige “Mensport trofee”. Ook op het domein van de Franse Haras du Pin waren we reeds 6 keer actief, aanvankelijk in 2-span, dan enkelspan en later weer in 2-span. Verder hebben we ook diverse andere CIAT wedstrijden mogen verrijden in Frankrijk.

artikel
In 2018 namen we met Brenda deel aan de wedstrijd op het koninklijk domein te Sandringham in Groot Britannie, alwaar Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip woonde. Het was prachtig temeer omdat er ook sportieve wedstrijden verreden werden met o.a. de welbekende Boyd Exell. Ook de coaches gaven er acte de presence met o.a. Mark Broadbent, Danielle Vander Wiel, de echtgenote van “Henk” van Van der Wiel Harnesses, almede een aanspanning van “the Mews” van het koninklijk huis en his R. H .Prince Philip was er incognito ook van de partij.
In datzelfde jaar waren we ook in Turijn op de Venaria Reale in Italie. Toen volgden enkele te rustige jaren t.g.v. corona, maar sedert 2022 weer voorzichtig actief en in 2023 is de agenda goed vol gepland.

Zie hier het relaas van het “paardenleven” van uw voorzitter, die zich als een vis in het water voelt tussen mensen en paarden.

Als u dus vragen, opmerkingen of relevante meningen heeft of wilt delen voel u vrij om dat te doen!
via email ben ik te bereiken via bert.lockefeer@nvtg.eu

Bert Lockefeer.