”NK Soest, Soestdijk & Baarn”

Het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij werd afgelopen zaterdag 8 september georganiseerd door de stichting Vorstelijk Baarn en de NVTG.

De terreinen van Handelsstal Laseur in Soest vormden het prachtige decor voor de presentatie van de deelnemers aan de juryleden en was het start- en eindpunt van deze dag voor alle deelnemers.

Van de aanwezige 39 combinaties namen er 10 deel aan het NK verdeeld over 3 rubrieken in 2 categorieën. Om 09:00 werd begonnen met de presentatie. Naast het NK kon men deelnemen aan het Concours Traditionele aanspanningen (CTA) wat naast het NK werd georganiseerd. De punten die hier werden behaald tellen mee voor het nieuwe seizoen 2018-2019 wat gestart is met de Nachtrit in Zutphen op 25 augustus jl.

Om 11:00 vertrok men voor het eerste deel van de Route waarbij men door Soest ging met een Defilé in de Van Weedestraat waarbij de publieksprijs van de ondernemersvereniging in Soest werd overhandigd aan de Fam. Barendrecht met hun Bakkerswagen. Omstreeks 12:15 kwamen de deelnemers aan bij Paleis Soestdijk voor de lunch en de prijsuitreiking.

De uitslagen:

Alle rubrieken CAT 1 Authentiek

NKSoest01

Alle rubrieken CAT 2 Replica’s

Voor de aanspanning met de hoogste score uit 3 beoordelingen het afgelopen seizoen is de Mensport & v.d. Wiel Traditie Trofee gegaan naar Cees Aartsen in de categorie 1 authentiek en de Epona trofee naar Irma Voorn van Sleeuwen in de Categorie 2 Replica’s.

Het naast het NK gehouden CTA leverde de volgende prijswinnaars op:
Alle rubrieken CAT 1 en 2.

Na de prijsuitreiking vertrokken de aanspanningen richting Baarn voor het defilé aan de Brink. Hier werd ook de aanspanning van de fam. -Barendrecht met de Bakkerswagen in de belangstelling gezet met de publieksprijs van de ondernemersvereniging uit Baarn. Na dit defilé gingen de deelnemers en de medewerkers terug naar het startterrein om na het verzorgen van de paarden en het opruimen van de spullen gezamenlijk van een diner te genieten.

De foto’s gemaakt door Ron Woering:

NKSoest02

Klik hier om de foto’s gemaakt door Jeroen Faddegon te bekijken.