”Park de hoge Veluwe”

Op zondag 14 juli a.s. wordt in Nationaal Park de Hoge Veluwe weer het jaarlijkse weekend van het paard georganiseerd. Net als inmiddels enkele jaren geleden is bij ons het verzoek binnen gekomen om met een aantal authentieke aanspanningen een presentatie te geven op zondag 14 juli.

Omdat die presentatie slechts 30 minuten duurt is er net als de vorige keren weer de mogelijkheid om door het park te rijden met uw aanspanning. Dit betekent dat u kunt rijden met uw authentieke aanspanning op een plek waar men normaliter met een aanspanning beperkte mogelijkheden heeft.

Naast de gebruikelijke doorgaande weg in het park zal men mooie harde zandpaden openstellen om van de prachtige natuur te genieten. Nieuw is de route naar ‘’struingebied de Pollen’’ en de Kompagnieberg, een deel van het park waar we in het verleden nog niet eerder hebben kunnen rijden.

De definitieve tijd van de presentatie is nog niet bekend maar wel kunnen we melden dat men vanaf 10:30 uur individueel door het park kan rijden tot 16:00 uur. Binnen dit tijdsbestek zal men elkaar 2 keer treffen in het park. Eenmaal voor de presentatie aan het publiek op het evenemententerrein bij het bezoekerscentrum en voor de gezamenlijke lunch bij het jachthuis St. Hubertus.

Er wordt enkel in colonne gereden tussen de lunch bij het jachtslot en de presentatie. Men mag verder naar eigen voorkeur de route bepalen middels een uitgereikte kaart waarop de toegankelijke paden zijn aangegeven.
Voor dit evenement is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 20 vanwege de afmetingen van de piste op het evenemententerrein.

Deelnemen kan door je HIER aan te melden.

Bij de aanmelding dient u wel een korte beschrijving van uw combinatie/rijtuig te vermelden voor de speaker!

Ik vertrouw erop u allen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,
Namens het bestuur van de NVTG.

Johann Haasnoot,
Secretaris.