‘Pinksterrit Valkenswaard”

Hippische Vereniging ‘St. Servatius’ uit Borkel en Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, 28 mei, een koetsentocht met authentieke rijtuigen. Deze ‘Pinksterrit’ is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van de NVTG.

De start en finish van de route is bij het Rijtuigenmuseum van de familie Van den Heuvel aan de Molenstraat. De eerste koetsen vertrekken om 10.00 uur. Ze vervolgen de route individueel richting Borkel en Schaft, waar we ze tussen 11.30 uur en 13.30 uur verwachten. Op dit weiland nabij de Dommelbrug is iedereen welkom om de koetsen van dichtbij te bekijken en informatie te vergaren.

Na de lunchpauze wordt de route vervolgd richting België, waarbij de koetsen via de Achelse Kluis weer richting Valkenswaard gaan.

Klassementsrit.

De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen.

Het is als het ware een rijdend museum. Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op www.pinksterrit.nl of op te vragen via pinksterrit.borkel@gmail.com

Programma.

artikel

Startlocatie: Rijtuigenmuseum Valkenswaard.

7.30 uur: Openstelling terrein
9.00 tot 15.00 uur: Jurering gedurende de gehele dag
10.00 uur: Vertrek eerst koets (individueel om de twee minuten) met presentatie van de koets bij vertrek
11.30 uur: Vertrek laatste koets

Lunchpauze

11.30 tot 13.30 uur: Stop op het weiland in Borkel & Schaft
12.15 tot 14.00 uur: Vervolg koetsentocht via route door België (individueel)

Middagpauze

13.30 tot 15.00 uur: Stop bij Landgoed Van der Wiel in Achel

Eindlocatie: Rijtuigenmuseum Valkenswaard

15.30 tot 16.30 uur: Aankomst / Einde koetsentocht
17.00 uur: Prijsuitreiking: als alle deelnemers gearriveerd zijn