”RAD gala”

Ook in 2023 wordt er op 30 april tijdens het RAD Gala een rit door het buitengebied van Tilburg uitgezet voor authentiek gerij.

Een Rad Gala zonder authentiek gerij is geen Rad Gala. Daarom is ook dit jaar wederom een rit door het fraaie buitengebied van Tilburg voor authentiek gerij uitgezet.

U waant u weer in de oude tijd door het aanschouwen van deze prachtige rijtuigen met paarden die de rijtuigen enthousiast voorttrekken. De route loopt door Tilburg en het buitengebied. Het is oogstrelend om de antieke rijtuigen door het gebied te zien; de paarden opgetuigd met fraaie lederen tuigen en de koetsiers en hun passagiers zijn gekleed in de stijl van het rijtuig. Er zijn verschillende stops, zodat de koetsiers en hun gezelschap even kunnen pauzeren en het publiek de rijtuigen van dichtbij kan bekijken.

artikelMenig eigenaar vertelt graag en enthousiast over zijn of haar rijtuig en over de bijbehorende paarden of pony’s. Het publiek maakt dikwijls maar al te graag gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen en om met de koetsier herinneringen uit lang vervlogen tijden op te halen. Veel oudere mensen hebben zelf vroeger met paarden op het land gewerkt en met paard en wagen gereden en voor hen zijn dergelijke ritten een feest der herkenning.

Wanneer de rijtuigen allen terug zijn van de rit zullen zij eerst in de hoofdring verschijnen voor een presentatie met uitgebreide uitleg en prijsuitreiking. Het wordt ongetwijfeld weer een prachtig aanzicht, zoveel rijtuigen èn paarden in de ring.

LET OP: inschrijvingen gaan vanaf heden via rad-gala@outlook.com of 06-38051986 Kevin Vrind , tevens secretariaat RAD-GALA , coördineert de inschrijvingen. Hij zal u zo snel mogelijk antwoorden op uw bericht en hij verwerkt de inschrijvingen. Tevens zijn er diverse vrijwilligers die ook dit jaar weer bereid zijn gevonden om de rit geheel te begeleiden van begin tot het eind.