”Twenterit 2019″

Op zondag 2 juni komen de Koets’n Keerls naar Losser. De ‘Twenterit’, met deelname uit alle windstreken van Nederland.

Centrum Management Losser haalt op koopzondag 2 juni wederom de Koets’n Keerls naar Losser.

De Twentse Rijtuig- en Arresleevereniging de Koets’n Keerls, bestaat dit jaar 50 jaar! en organiseert jaarlijks haar Twenterit. Voor dit bijzondere evenement zoeken zij ieder jaar naar een geschikte locatie. “Deze hebben we in alles gevonden in Losser met haar prachtige omgeving. We zijn al vaker te gast geweest en ik kan zeggen dat de ambiance geweldig is”, aldus voorzitter Jan Brandriet.

Naast de 15 strijdende rijtuigen om een goede plek in de klassement dat dient als voorselectie voor het Nederlands kampioenschap zullen ongeveer 35 andere rijtuigen deelnemen aan de rit. De authentieke uitstraling gecombineerd met passende kleding en harnachement (paardentuig) bepaalt de rangschikking in het klassement.

De ochtendrit zal na jurering van 08.30 – 09.30 uur starten om 10.00 uur op het terrein van Van Heek. Via de Zandbergen waar de sherrystop zal plaatsvinden rond de klok van 11.15 uur, zal de rit vervolgen via het prachtige buitengebied van Losser richting Overdinkel. De lunchstop wordt gehouden in het Gerardus Majellapark in Overdinkel. Daarna vervolgt de rit wederom door het buitengebied en eindigt in het centrum van Losser. Alle rijtuigen worden om 15.00 uur met een sfeervol defilé gepresenteerd aan het publiek.

Het geheel brengt je terug in de stijlvolle ambiance van “oude” tijden.

Op het Raadhuisplein wordt er ringsteken georganiseerd voor jong en oud. Tevens maken de Böggelrieders al fietsend een rondje door het centrum. De winkels zijn geopend van 12.00 – 17.00 uur en alle terrassen zullen klaar staan om je te ontvangen.

Bron : VVV De Lutte