”Pinksterrit”

Een mooie eerste Pinksterdag. Ideaal weer voor de paarden en de deelnemers.

’s Morgens vroeg een buitje, maar gelukkig snel weer droog. Vanaf 10 uur vertrokken de eerste rijtuigen, met een vakkundige presentatie door Mario Broekhuis. Dit jaar een rondje over de Markt van Valkenswaard waar de deelnemers op een leuke manier aan het publiek werden voorgesteld.

Daarna vertrokken de deelnemers richting Borkel en Schaf. Voordat de rijders bij de lunchpauze arriveerde was er op het terrein van Boyed Exell een leuk vaardigheidsproefje. Na de Lunch vervolgen de deelnemers de route naar België waar we uitgenodigd zijn op Landgoed Van De Wiel. Hier kunnen de deelnemers gebruik maken van een picknick, waarvoor we een prijs beschikbaar stellen. De prijs voor de picknick is gewonnen door Preetha Exell. Na afloop was de prijsuitreiking in het Rijtuigenmuseum Valkenwaard.

artikelDe familie Chr. Van den Heuvel uit Valkenswaard stelt elk jaar een Van den Heuvel trofee beschikbaar en deze is dit jaar gewonnen door Gerrit Deen uit Enkhuizen. Gerrit Deen deed mee met een zeer imposante Coach waarvoor 4 KWPN’s.

De prijswinnaar van de deelnemers die zich ’s morgens hebben laten jureren is in de rubriek Paarden 4-span Leo Verhagen uit Borkel en Schaft, Paarden meerspan Preetha Exell uit Borkel en Schaft en Paarden Enkelspan Irma Voorn uit Sevenum. Bij de rubriek ponyaanspanningen meerspan ging de eerste prijs naar Erwin Veranneman Sinaai en de ponyaanspanningen enkelspan is gewonnen door Ilse Sweens uit Riel.

De best geklede dame is Lieve Driesen uit Hamond en de best geklede heer is Stefan Christoffels uit Lanaken. Prijs voor de beste groom is Albert Voorn uit Sevenum.

Tijdens de rit kunnen de deelnemers ook meedoen aan een puzzelelement. Deze is gewonnen door de passagiers op de koets van Michael Biesenbach uit Kurten (Duitsland).