”Uitslag Restauratiecompetitie”

artikelOp Paasmaandag werd tijdens de open deur dagen bij de Firma Van den Heuvel te Valkenswaard de restauratiecompetitie gehouden.

De drie geselecteerde rijtuigen van Theo Spoelder, de Fam. Middelkamp en Steven Houben waren tentoongesteld in het Rijtuigmuseum. Ria en Jan Maathuis gingen na de middag van start met het beoordelen van de rijtuigen.

Zij moesten uit de Groene Duc van Steven Houber, de originele rode Spyker van Theo Spoelder en de Dames Phaeton van de Fam. Middelkamp bepalen welke er het beste was gerestaureerd.

Dit bleek nogal een flinke klus te zijn maar na een kritische blik op alle rijtuigen mocht uiteindelijk de Fam. Middelkamp de prijs, gesponsord door de Firma van den Heuvel, in ontvangst nemen.

Huldiging.

artikelOok werd dit moment gebruikt om Pierre Heinemans te bedanken voor zijn jarenlange inzet als jurylid bij de NVTG. Hij heeft dit najaar te kennen gegeven te zullen stoppen met het beoordelen.

Naast die jarenlange inzet als jurylid welke al van start ging voor de oprichting van de NVTG is Pierre ook één van de mensen geweest die na het opheffen van de NBVAP het authentieke gerij is blijven ondersteunen en daarmee één van de oprichters van de NVTG is geweest.

De voorzitter van de NVTG, Dhr. Bert Lockefeer dankte Pierre en zijn vrouw Marleen die altijd als secretaresse met hem meekwam voor hun jarenlange en geweldige inzet om hem vervolgens te huldigen tot Ere-lid van de NVTG en hem de daarbij behorende speld op te spelden.

Foto’s : Harm Huisjes & Mieke Lockefeer de Rijck.